Activiteiten

Activiteiten

De Samenkamer

In de Samenkamer kan je gewoon jezelf zijn en je ontmoet er nieuwe mensen. Praat gezellig bij met een bakje koffie of thee. Iedere maandag bieden we iets extra! Of neem uit onze bibliotheek een interessant boek mee naar huis.

CreaSamen

Bij CreaSamen zijn breiwol, priemen, naald, draad, schaar en lijm de ingrediënten voor een gezellig samen zijn. Je krijgt eenvoudige tips mee en krijgt uitleg over de meest moeilijke steken. Tussendoor is er tijd om te babbelen. Koffie en thee staan klaar.

KleurSamen

KleurSamen is een ideale manier om tot rust te komen en een moment voor jezelf te nemen. Met een kleurboek voor volwassenen boor je dezelfde creativiteit van vroeger weer aan. En het is nog leuker om het samen te doen.


SamenZingen

We zingen, leren zingen en zingen meerstemmig onder begeleiding van dirigent Gerard Taalman. Elke week bouwen we verder op wat we de vorige week hebben gezongen. Maar instappen kan op elk moment. Het doel is samen fijn zingen en misschien wel optreden.

SamenKaarten

Bij een kopje koffie of thee en een gezellige babbel houden we de kaarten flink tegen de borst. We laten letterlijk niet in onze kaarten kijken. Onze pokerface laten we thuis en uiteraard spelen we niet vals! Er is koffie en thee, en tijd voor een babbel.

TaalCafé

Tijdens het TaalCafé kun je oefenen met het spreken van en luisteren naar de Nederlandse taal. Elke bijeenkomst heeft een ander thema en iedereen is welkom. Een initiatief van de Bibliotheek Zeeuws-Vlaanderen.


Stiltemoment

Sluit je week af in Stilte . Iedereen is welkom en meedoen is eenvoudig. Iedere 2e vrijdag van de maand organiseren we een Stilte Moment in het historische schuilkerkje aan de Weststraat in Aardenburg.

Bijbel ochtenden

Ongelovigen en gelovigen (van alle gezindten) zijn welkom om aan de hand van een Bijbeltekst hun overtuigingen en rollen te verkennen. Daarbij heeft niemand de waarheid in pacht, maar leren we van en aan elkaar. 

Inloop

Gedurende het hele jaar bent U, iedere eerste donderdag van de maand, van harte welkom op onze inloopmiddagen.Onder het genot van koffie, thee of fris met wat lekkers erbij, is onze gemeentekamer een gezellige herberg, voor allen die wat willen praten, kaarten, of gewoon gezellig bij elkaar willen zijn.


Filmavonden

Films bieden soms een verrassend aanknopingspunt om met elkaar in gesprek te zijn, ook over fundamentele levensvragen. We zijn momenteel aan het kijken wanneer we weer starten met een nieuwe filmreeks.

Kloosterweekend

Binnenkort meer informatie over kloosterweekend 2023.

Golfslag

Golfslag biedt en creëert ruimte voor meer gemeenschapszin, gerechtigheid, liefde en bezieling. Het betrekt daarbij de bestaande lokale en regionale organisaties. Het uitgangspunt is vrijheid in doen, denken en geloven. Golfslag is er voor de zoekende mens. En dat zoeken, dat doen we toch allemaal niet?