Activiteiten

Activiteiten

De Samenkamer

In de Samenkamer kan je gewoon jezelf zijn en je ontmoet er nieuwe mensen. Praat gezellig bij met een bakje koffie of thee. Iedere maandag bieden we iets extra! Of neem uit onze bibliotheek een interessant boek mee naar huis.

CreaSamen

Bij CreaSamen zijn breiwol, priemen, naald, draad, schaar en lijm de ingrediënten voor een gezellig samen zijn. Je krijgt eenvoudige tips mee en krijgt uitleg over de meest moeilijke steken. Tussendoor is er tijd om te babbelen. Koffie en thee staan klaar.

KleurSamen

KleurSamen is een ideale manier om tot rust te komen en een moment voor jezelf te nemen. Met een kleurboek voor volwassenen boor je dezelfde creativiteit van vroeger weer aan. En het is nog leuker om het samen te doen.


SamenZingen

We zingen, leren zingen en zingen meerstemmig onder begeleiding van dirigent Gerard Taalman. Elke week bouwen we verder op wat we de vorige week hebben gezongen. Maar instappen kan op elk moment. Het doel is samen fijn zingen en misschien wel optreden.

SamenKaarten

Bij een kopje koffie of thee en een gezellige babbel houden we de kaarten flink tegen de borst. We laten letterlijk niet in onze kaarten kijken. Onze pokerface laten we thuis en uiteraard spelen we niet vals! Er is koffie en thee, en tijd voor een babbel.

SamenOpPad

Een goed gesprek tijdens een wandeling door Aardenburg met Bernd, filosoof, theoloog en interim voorganger in ’t Lam. Thema van het gesprek via het trekken van een gesprekskaart of een kaart met Bijbelcitaat die je mogelijk wat zegt.


SamenZijn

We starten met een inloop vanaf 18 uur. Dan gaan we aan tafel en eten samen soep en stokbrood. Dat doen we in stilte of met een rustig gesprek.

Om 19.30 uur nemen we intrek in de Vermaning (de kerkruimte) waar we eerst even vertoeven met elkaar in stilte.

1 september, 6 oktober, 3 november en 1 december 2023. 

Bijbel ochtenden

Ongelovigen en gelovigen (van alle gezindten) zijn welkom om aan de hand van een Bijbeltekst hun overtuigingen en rollen te verkennen. Daarbij heeft niemand de waarheid in pacht, maar leren we van en aan elkaar. 

Inloop

Gedurende het hele jaar bent U, iedere eerste donderdag van de maand, van harte welkom op onze inloopmiddagen.Onder het genot van koffie, thee of fris met wat lekkers erbij, is onze gemeentekamer een gezellige herberg, voor allen die wat willen praten, kaarten, of gewoon gezellig bij elkaar willen zijn.


Filmavonden

Films bieden soms een verrassend aanknopingspunt om met elkaar in gesprek te zijn, ook over fundamentele levensvragen. We zijn momenteel aan het kijken wanneer we weer starten met een nieuwe filmreeks.

Kloosterweekend

Binnenkort meer informatie over kloosterweekend 2023.

Golfslag

Golfslag biedt en creëert ruimte voor meer gemeenschapszin, gerechtigheid, liefde en bezieling. Het betrekt daarbij de bestaande lokale en regionale organisaties. Het uitgangspunt is vrijheid in doen, denken en geloven. Golfslag is er voor de zoekende mens. En dat zoeken, dat doen we toch allemaal niet?