SamenZingen Liedjesteksten van Huub Oosterhuis 

10 juni 2023
13:30 - 16:30

Op zaterdag 10 juni 2023 houdt SamenZingen een open zangmiddag met de liedteksten van Huub Oosterhuis. De Nederlandse theoloog en dichter overleed op 9 april. Hij werd 89. Oosterhuis publiceerde een groot aantal liederen en gedichten. Ze hadden een grote invloed op de modernistische denkbeelden over liturgie en kerkelijk leven in Nederland.

Van 13.30 tot 16.30 uur ben je van harte welkom in de Vermaning van de Doopsgezinde Gemeente (Weststraat 37, Aardenburg) om mee Oosterhuis’ liederen te zingen. Ben je geen geoefend zanger of heb je nog nooit in een koor gezongen, ook dan ben je welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugde. Kom gewoon langs. Je hoeft je niet op te geven. Na afloop trakteren we op een drankje en is er tijd om na te praten. Heb je een ‘verzoeknummer’, laat het dan weten aan de SamenZingen-dirigent Gerard Taalman. Zijn e-mail-adres is g.m.taalman@gmail.com.

De liederen van Oosterhuis worden al jaren in veel kerken gezongen. In sommige kerken worden ze verguisd. Zijn naam is verbonden aan de modernistische tendensen binnen de Nederlandse kerkprovincie na het Tweede Vaticaans Concilie en de daarmee gepaard gaande polarisatie tussen modernisten en behoudsgezinden.