Rogier de Jong – Dichtbundel Meerval

15 december 2023
19:30 - 22:00
Vertoeving Het Lam, Aardenburg, Weststraat 37
Rogier de Jong – Dichtbundel Meerval

De Zeeuwse dichter Rogier de Jong houdt op vrijdag 15 december 2023 zijn derde dichtbundel ten doop. Onder de titel Meerval verzamelde de voormalige stadsdichter van Aardenburg tientallen gedichten die deze keer niet zijn geïnspireerd op zijn woonplaats, maar op zijn eigen leven. ‘Verbindend thema zijn de dreigingen die je al of niet terecht om je heen bespeurt en hoe je daarmee moet omgaan,’ vertelt de dichter, die in zijn twee vorige bundels Seinpost en Memento op dezelfde luchtige en tegelijk ernstige manier over zijn dichterschap en het verlies van zijn vorige vrouw dichtte.

Meerval is opnieuw stijlvol geproduceerd door Uitgeverij Liverse te Dordrecht. Voor het fraaie omslag tekende de Middelburgse vormgever Hans Bommeljé.

De boekpresentatie zal plaatsvinden op vrijdag 15 december 2023 van 19.30 tot 22.00 uur in Vertoeving Het Lam van de Doopsgezinde Gemeente te Aardenburg, Weststraat 37. Verscheidene dichters zullen voordragen uit Meerval en uit hun eigen werk. Ook is er een muzikaal intermezzo en een kort interview met de dichter. De entree is gratis inclusief feestelijke hapjes en drankjes. Rogier de Jong zal in de pauze zijn bundel signeren. 

Meerval – Uitgeverij Liverse (2023) – € 14,95 (pinnen is helaas niet mogelijk).

Korte bio
Rogier de Jong (Groningen, 1952) debuteerde in 1972 met poëzie in Tirade. Hij publiceerde ook in De Brakke HondBallustradaMeanderRoer, Deus ex Machina en zijn gedichten werden opgenomen in diverse bloemlezingen. Bundels: Memento (2019), Seinpost (2021) en Meerval(2023). Hij was van 2020 tot 2023 stadsdichter van het Zeeuws-Vlaamse Aardenburg en schrijft columns voor Meander en Bühne. Meer info op zijn website en op zijn Wiki-pagina