Mieke Felix – Het Hooglied

4 december 2023
19:30 - 21:30
Vertoeving Het Lam, Weststraat 37, Aardenburg
Mieke Felix – Het Hooglied

Want sterk als de dood is de liefde. Het Hooglied: interpretaties en variaties.

Het is misschien wel het vreemdste boek in de Bijbel: een liefdesverhaal zonder plot, een gedicht met uitzinnige metaforen, een bevreemdend droomspel. En niet één enkele keer wordt erin naar God verwezen. Toch is het deze erotische tekst die wordt voorgelezen bij het joodse paasfeest. Het gaat hier immers om de liefde tussen God en Zijn volk, zegt men. En ook later, in de christelijke wereld, heeft men al snel een spirituele betekenis gegeven aan dit bruiloftslied. De taal van de mystiek is die van het Hooglied. Onze begijnen spiegelden zich in hun ‘besloten hof’ aan de bruid van God.

Maar er is nog zoveel meer. Fragmenten van dit Lied der Liederen duiken op de meest onverwachte momenten op in de menselijke geschiedenis. En in onze kunst, onze muziek, onze literatuur.

Over Mieke
Mieke Felix studeerde dramatische kunst in Antwerpen, kunstgeschiedenis in Gent, theologie en religiewetenschappen in Leuven. Het vertellen en interpreteren van verhalen is haar grote passie.

Praktisch
Maandag 4 december 2023. Deuren open om 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur. Plaats: Vertoeving Het Lam, Weststraat 37, Aardenburg, NL. Toegang: € 7,50 – drankje inbegrepen.

Op zondag 3 december 2023 zal Mieke ook voorgaan tijdens de tweewekelijkse dienst van de Doopsgezinde Gemeente Aardenburg. Deze begint om 10.30 uur. Weststraat 37, Aardenburg, NL.