Hein Stufkens – De kracht van verhalen

30 januari 2024
19:30
Vertoeving Het Lam, Weststraat 37, Aardenburg
Hein Stufkens – De kracht van verhalen

Het is een hele poos geleden dat filosoof en verteller Hein Stufkens bij Golfslag te gast was. Zijn nieuwe boek Een flits van inzicht is een goede gelegenheid om hem uit te nodigen.
In zijn lezing gaat Hein in op de betekenis en de kracht van verhalen – voor de mensheid en de samenleving van alle tijden, maar ook in ons eigen leven.
“Verhalen hebben functies in het dagelijks leven,” zegt Hein, “zowel cultuurhistorisch als op grond van het menselijk gedrag.”Ieder van ons heeft als kind al verhalen meegekregen: voorgelezen, verteld. Ze zijn onmisbaar voor het behoud van geestelijke samenhang, zowel voor ieder van ons persoonlijk als voor de samenleving.
Hein zal zijn lezing illustreren met voorbeelden uit zijn nieuwe boek Een flits van inzicht, een verzameling verhalen met wijsheid van overal. En hij zal je als toehoorder ook aanmoedigen om je eigen verhalen te delen. Tijdens de pauze of aan het eind van de lezing kan je Hein’s nieuwe boek aanschaffen. Hij zal het met veel plezier signeren.


Over Hein
Hein Stufkens (1947) is filosoof, leraar, schrijver en dichter. Van zijn hand verschenen meer dan dertig boeken: beschouwend werk, romans en gedichtenbundels. Hij woont en werkt in Cadzand, waar hij samen met zijn vrouw Brigitte Stufkens-Geerlings het bezinnings- en cursuscentrum La Cordelle stichtte.


Over Een Flits van inzicht
De 120 verhalen in dit boek komen uit de traditie van de grote godsdiensten of de Oosterse wijsheidsstromingen. Sommige ook uit oude mythen en sprookjes. Andere zijn uit het leven gegrepen. Het zijn verhalen die Hein zich in de loop van zijn leven eigen heeft gemaakt, dikwijls gebruikt in zijn voordrachten of boeken en nu bijeenbracht in deze bundel.
Wat alle verhalen in dit boek gemeen hebben is dat ze een flits van inzicht teweeg kunnen brengen, een onverwacht nieuw perspectief bieden, een andere kijk op het leven, op onszelf en op wat zich in ons leven voordoet. Ze bevatten samengebalde wijsheid vanuit alle hoeken van de aarde en van alle tijden.
Een flits van inzicht. Verhalen met wijsheid van overal – Uitgeverij Edicola – ISBN: 9789493300842 – 160 pagina’s – Prijs: €22,50


Praktisch
Dinsdag 30 januari 2024. Deuren open om 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur. Plaats: Vertoeving Het Lam, Weststraat 37, Aardenburg, NL. Toegang: € 7,50 – drankje inbegrepen.