De gelovige atheïst. Ga in gesprek met Sander Herremans

16 november 2023
19:30 - 22:00
Het Lam, Weststraat 37, Aardenburg
Thema: In gesprek met
Bijzonderheden: Toegang: € 7,50 – drankje inbegrepen
De gelovige atheïst. Ga in gesprek met Sander Herremans

Golfslag heeft Sander Herremans uitgenodigd om naar Aardenburg te komen op donderdagavond 16 november 2023. Hij gaat met u in gesprek op basis van het boek dat hij schreef: De Gelovige AtheÏst. Afspraak om 20 uur in de Vertoeving, Weststraat 37 in Aardenburg.


Sander Herremans was acht toen hij ontdekte dat de Kerstman niet bestaat. Hij viel pardoes van zijn geloof en meteen begon zijn strijd tegen elke leugen van volwassenen, dus ook tegen het verzinsel God. Toch gaf deze strijd hem weinig voldoening. Hij bleef worstelen met het feit dat de meerderheid van de wereldbevolking zich wél tot een religie rekent. Er moest iets zijn wat hem ontging.


Tijdens een reis door India vond hij een sleutel tot interpretaties die de tegenstelling tussen wel of niet geloven herdefiniëren. Dat is de basis voor het boek dat hij schreef: De Gelovige Atheïst. Hierin maakt Sander de vertaalslag naar verschillende religies zoals het christendom, de islam en zelfs voodoo. De atheïst is nu een vurig supporter van religieuze levensbeschouwingen geworden. Religie gaat immers vooral over het hier en nu.


Aan de hand van enkele korte voorbeelden gaat Sander met u in gesprek. Hij nuanceert de tegenstelling tussen wel of niet geloven. Is diepgaande spiritualiteit en religiositeit vandaag meer nodig zijn dan ooit? Sander denkt van wel. En hij is uiteraard benieuwd wat u daar van denkt.


Over Sander: Sander Herremans (1984) studeerde sociale en culturele antropologie. Hij werkte met vluchtelingen en kortgeschoolde jongeren, en gaf daarna vormingen rond interlevensbeschouwelijke thema’s bij Motief vzw. Sinds enkele jaren is hij leraar geschiedenis en niet-confessionele zedenleer in het secundair onderwijs.

Praktisch: Donderdag 16 november 2023. Deuren open om 19.30 uur. Aanvang: 20.00 uur. Plaats: Vertoeving Het Lam, Weststraat 37, Aardenburg, NL. Toegang: € 7,50 – drankje inbegrepen.